Középiskolás meghívásos tornaverseny Cegléden

Sportág népszerűsítő versenyt rendezett március 5-én a Ceglédi Szakképzési Centrum Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola.
A torna sportág oktatása és a gyerekek versenyeztetése, komoly szakmai és eszközhátteret igényel. Országos tapasztalat, hogy egyre kevesebb iskola tudja felvállalni ezt a típusú sportképzést. Ezért döntött úgy a rendező iskola egy éve, hogy ezzel a meghívásos versennyel lehetőséget teremt a sportág népszerűsítésére Cegléd körzetében.
Örömmel vettük, hogy ebben az évben, iskolánk is meghívást kapott!

A versenyen közel hetven középiskolás diák mutathatta be szabadon választott gyakorlatát az általa választott tornaszereken.
Iskolánkból 7 leány és 5 fiú szerepelt egyéni szerenkénti vagy összetett kategóriában. A lányok diákolimpiai csapata mellett, emelt szintű testnevelés érettségire készülő fiaink is kipróbálhatták felkészültségüket.
Az előző évben Országos Bajnok tornászaink, zenés akrobatikus torna show produkcióval színesítették a programot, mellyel nagy sikert arattak. Magasabb szintű technikai tudásuk miatt, Őket nem versenyeztettük ezen a napon az „amatőrök” között.
A fiú szakmai zsűri vezetőjeként úgy érzem, hogy a diákolimpiai versenyidőszakban nagyon jó lehetőség volt ez a verseny, hogy sportolóink „éles” helyzetben megmutathassák tudásukat.
A sok ügyes „amatőr” tehetség közül, biztosan sokan kedvet kaptak, hogy magasabb szinten, a diákolimpiában is versenyezzenek a következő tanévben.
A verseny végén az iskola vendéglátós diákjai és tanárai, finomságoktól roskadozó svédasztallal lepték meg a résztvevő versenyzőket és tanáraikat. Ebben a baráti hangulatban, az ínycsiklandó ételek fogyasztása közben, kellemes beszélgetést folytathattunk vidéki kollégáinkkal.
Köszönjük a Szakképzési Centrum és Megyeri József főszervező testnevelő meghívását!
Felkészítők: Palainé Zubány Anna, Szalánczi Péter, Molnár Attila

Dobogós helyezéseink:
Kalmár Rita (12.a) Korlát 1. hely, Gerenda 3. hely.
Janik Dorina (10.c) Talaj 3. hely
Boros Henrietta (9.a) Korlát 3.hely
Versenyeztek: Rátóti Andrea (9.d), Balázs Blanka (9.d), Tulipán Tünde (10.d), Nyilas Antónia (9.b)
Kalocsa Zoltán (12.c), Fehér Ambrus (12.c), Kurgyis Erik (12.a), Szrapkó Ádám (12.a),Godó Bence (12.c)
Bemutató show: Árgyelán Tamás (11.d), Csákó Ferenc (9.d), Nagy-Gombai Péter (11.a), Kaszala Kevin (11.a), Kiss Attila (11.a), Kókai János (10.a), Bálint Ákos (10.a), Bekő Dániel (10.a)
Hajrá Arany Gimi!