Torna Diákolimpia Országos Döntő

A Magyar Diáksport Szövetség, ezen a hétvégén, a budapesti Tornacsarnokban rendezte a Torna Diákolimpia Országos Döntőit. (április. 27-28.)
Leány és fiú csapatunk ebben a tanévben, a magasabb szintű "A" kategóriában indult!
Ez azt jelenti, hogy a lányoknak 4 a fiúknak 6 versenyszeren kellett az előírt kötelező gyakorlatokat bemutatni.

Palainé Zubány Anna tanárnő által, két éve újraszervezett és felkészített lány csapatunk, középmezőnyös pontértékkel (135.7) a 12. helyen végzett a nevezett 18 csapat között.
Látva a több éves rutinnal rendelkező ellenfelek teljesítményét, első megmérettetésre, remek és biztató eredmény pontozásos sportágban, ebben az erős mezőnyben.
Fiatal csapat és van jövő!
Csapattagok: Boros Henriett, Janik Dorina, Kovács Nóra, Nyilas Antónia, Kalmár Rita, Tulipánt Tünde. Tartalékok: Balázs Blanka, Rátóti Andrea

Fiaink, az előző évi "B" kategóriás bajnoki címre építve, ebben a jóval nehezebb csoportban is bizonyították, hogy a nagykőrösi gimiben tehetséges tornászok nevelkednek.
Egy év alatt felnőttünk az új feladatok ( lólengés és nyújtó) követelmény szintjeire is!
Követve az elődöket, 2015 és 2016 bronzos eredményei után, vasárnap az” új generáció” is bizonyított.
A dobogó „ezüstös” II. helyére léphetett fel a csapat!
Megjegyzem, a verseny előtt elégedett lettem volna egy dobogó közeli hellyel is!
A fiúk viszont csúcsformában versenyeztek és a pontozók ezt meg is jutalmazták!
Összesített pontszámunk (219,7) egyénenként és szerenként 9,15 pont átlagot jelentett.
Érdekesség, hogy az erős élmezőnyben az első helyezett Kisvárdától, -0,8 pont lett a különbség, viszont legyőztük majdnem 2 ponttal, az igazolt „profi” versenyzőkkel erősített Győr tornászait.

A dobogós csapatok tagjai, ebben a versenyrendszerben, az érmek mellett, többlet pontokat is kapnak a felsőfokú továbbtanuláshoz!
Csapat tagok: Kókai János, Csákó Ferenc, Nagy-Gombai Péter, Kaszala Kevin, Bálint Ákos, Árgyelán Tamás. Tartalékok: Kiss Attila, Bekő Dániel
Csapatvezető: Molnár Attila
A fiú csapat nevében, ezúton is megköszönöm Szalánczi Péter testnevelő kollégám, felkészülésben nyújtott folyamatos szakmai segítségét! A jelenlegi csapat tagjai közül hárman, az Ő irányítása mellett ismerkedtek meg a sportág alapjaival előző iskolájukban.
Köszönjük a csapatainkat elkísérő családok szurkolói támogatását!

Hajrá Arany Gimi!