"Túl az első X-en" döntő

A Túl az első X-en - Tehetsz a jövődért, válassz! középiskolai vetélkedő országos döntője február 18-án a Nemzeti Választási Iroda és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája közös szervezésében került megrendezésre. 
Gimnáziumunk csapata a versenyen indult 118 csapat közül a regionális döntőt megnyerve végül az országos 9. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Czira Tímea Emese, Dávid Gergő Zsolt, Fülöp Zsófia és Tóth Levente. Felkészítőik Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kis Tímea és Kocsis Szilvia tanárnők. Az igen magas színvonalú verseny megrendezésére a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Ludovika Campus Széchényi díszteremben került sor. A legjobb csapatoknak nem csak lexikális tudásukra, de kreativitásukra is szükségük volt, hiszen előzetes feladatként egy plakátot is el kellett készíteni.

Az írásbeli feladatok mellett a zsűri értékelte előadásmódjukat és vitakészségüket is az egész napos vetélkedő során. A zsűri elnöke Dr. Pálffy Ilona az NVI elnöke volt, a késő délutáni órákban került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre, majd az NVI Alkotmány utcai épületében a döntős csapatokat állófogadásra várták.
Másnap intézménylátogatáson vehettek részt. A program az Országház megtekintésével kezdődött, majd a Delegációs teremben Dr. Módos Mátyás az Országgyűlés Hivatala törvényalkotási munkáját ismertette. Ezt követően Dr. Kovács Krisztián az Országgyűlés Külügyi Igazgatóságának főosztályvezetője mutatta be tevékenységüket, majd az Alkotmánybíróság főtitkára Dr. Bitskey Botond tartott előadást. A nap zárásaként ellátogattak az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájába.
Szívből gratulálunk a csapat tagjainak!