Csömöte Csörte 2020

Mint eddig minden évben, idén sem maradhatott el a szeptember 18-án tartott Csömöte Csörte, ahol a kezdő osztályok diákjait ismerhettük meg. Iskolánk új diákjai délelőtt és délután izgalmas feladatokon és programokon vettek részt, hogy iskolánk ˝teljes jogú tanulóivá váljanak˝.

Újoncaink 7:45-kor napjukat tánccal kezdték: bemutatták a gólyatáborban tanult táncot.

Az első óra utáni szünetben a végzős évfolyam diákjai és a Dök segítői köszöntötték a Csömötéket, utána pedig 2 feladatot kaptak: az összes gólyának le kellett venni a cipőjét és eldobni majd összeszedni minél gyorsabban. Ezt a versenyt az 9.e osztály nyerte. A második feladatnál minden tanuló felállt a pálya egyik szélére, majd kellett tenni egy kört. Aki sétált vagy rosszul csinálta az elvárthoz képest, pontlevonást kapott. A két feladat között a tábori tánc zenéjét meghallva, természetesen ismét a gólyatánc következett. 

A játékos feladatok a második szünetben folytatódtak.  Újabb 2 feladat volt, amit teljesíteniük kellet. Az első feladatban minden osztályból kiválasztottak 2 tanulót, egy fiút és egy lányt, akiknek egy újságpapírra kellett állniuk és táncolniuk, majd bizonyos időközönként hajtani a papíron. Ezt a játékot a 7. a osztály nyerte. Ezzel párhuzamosan a másik feladat az volt, hogy osztályonként szintén 2 csömötének el kell mennie és megkeresnie 2 olyan színű labdát, mint amilyen az osztálya színe is.

Ezután ismét táncra perdültek, immár harmadszorra is eltáncolták a gólyatáncot, s ezzel a délelőtti programok véget is értek.

 Rácz Kata

Délután három órakor kezdődött az esemény, melyre már nagyon vártak, mind a kezdő, mind a felsőbb évfolyamok diákjai. Elsőként a zsűri tagjai kerültek a figyelem középpontjába: Bálint Zoltánné Ica néni, Subáné Kis Anna tanárnő, Szűcs Klára tanárnő és Palotai Renáta tanárnő.

A verseny első feladata a táncos produkció bemutatása volt. A feladatot a 9. e osztály kezdte, akik Aprajafalvára kalauzoltak minket, a Hupikék Törpikék előadással. Ezután megismerhettük a Mézga családot, akiknek a bőrébe a 9.b osztály bújt. Ezt követően megjelent Süsü, a sárkány a 9.c osztály jóvoltából. Végül, de nem utolsó sorban, következett a 7.a osztály, a Hófehérke és a hét törpe című műsorral, mely nagy meglepetést okozott mindenkinek.

Mindezek után ismertették a többi feladatot. Az egyik feladatban minden osztályból egy diáknak el kellett mennie a városba ajándékot venni 1000 Ft-ból a zsűri egy-egy tagjának. A 7.a Ica nénit, a 9.b Klára nénit, a 9.c Anna nénit, a 9.a osztály pedig Renáta nénit lepte meg. A másik feladat pedig a Fényképezkedj velem! volt, ahol a diákok a járókelőkkel készítettek képeket. Ezzel párhozamosan az iskolát is járták a diákok, válaszokat kutatva. Az osztály másik része további feladatokban vett részt.

    Az üdítős feladatban a 7.a győzedelmeskedett, majd a 9.c táncolta be magát az első helyre a Post-it táncban. A harisnyából a 9.e szabadította ki a leggyorsabban a labdákat. Ezt követően az új osztályfőnökökhöz intéztek néhány vicces kérdést. Kiderült többek között a különböző tantárgyak iránti vonzalom mértéke, az osztályba járó diákok lábmérete, és egyéb érdekes információk.

Szecsei Evelin

Ezt követően a pallérozós zene hívta versenyzőinket egy közös gólyatáncra, amit háromszor is előadtak, s emellett néhány régóta idejáró növendék is táncra kélt a pálya szélén. Nagyon jó hangulatban volt részünk, s a hab a tortán a diákok fogadalma volt, melyet féllábon állva kellett kántálniuk. A nap zárásaképp, Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kis Tímea igazgatónő értékelte az idei csörtét. Elmondása szerint, idén is nagy sikere volt és hálásak lehetünk, hogy a vírus ellenére is megtarthattuk a gólyaavató eseményt.  

Végezetül az osztályok értékelése és eredményhirdetés zajlott le udvarunkon. Első helyezést ért el a 9.b osztály, második lett a 7.a, harmadik helyen a 9.c végzett, s nem utolsó sorban negyedik lett a 9.e osztály.

Gratulálunk minden résztvevő osztálynak, s osztályfőnöknek!

Reméljük ezalatt a pár hét alatt megtetszett nektek a gimnazista élet, s most, hogy vérbeli Arany gimisek lettetek, csak még jobban megszerettétek iskolánkat, és sok barátra leltetek.

    Köszönjük minden tanárnak és diáknak, akik segítettek a programok lebonyolításában, vagy akár részt vettek azokban. Hálásak vagyunk Körtvélyesi Dávid DÖK segítő tanár, a diákönkormányzati tagok, a Média Team, illetve a végzős évfolyam diákjainak munkájáért!

                                                                              Sallai Anett

Az eseményről rengeteg fénykép és videófelvétel készült.

Bognár Fanni kényképei:

https://bit.ly/33W9NOu

Fajka Hanna fényképei:

bit.ly/2EobQCe

Halász Izabella fényképei:

https://bit.ly/35YjAWW